Zittend Ziekenvervoer van
Taxi van  Dijk
Direct contact

Home > Zittend Ziekenvervoer

Zittend ziekenvervoer van Taxi van Dijk

Sinds 1987 is Taxi van Dijk een begrip op het gebied van Zittend Zorgvervoer in zowel binnen als buiten de regio. Wij rijden in heel Nederland én over de grens.

Onze goed opgeleide en vaste chauffeurs rijden al jaren uitsluitend volgens code VVR (Code Veilig Vervoer Rolstoelinzittenden) voor grote zorginstellingen en vervoeren, onder meer, passagiers met een visuele handicap, scootmobielen, rollators en passagiers in rolstoelen naar ziekenhuizen, revalidatiecentra, verpleegkundig kinderdagverblijven en instellingen voor psychogeriatrische dagopvang.

Wat is Zittend Ziekenvervoer en wanneer heb ik er recht op?
U wordt door onze goed opgeleide chauffeurs gebracht en gehaald wanneer u voor een periode van en naar een ziekenhuis, arts of therapeut moet gaan. Voor deze taxiritten krijgt u een vergoeding van uw zorgverzekeraar.

Wanneer komt u in aanmerking voor Zittend Ziekenvervoer?
U komt in aanmerking voor een vergoeding uit de basisverzekering bij de meeste zorgverzekeraars wanneer u:

  • Een oncologische behandeling met radio-, chemo of immuuntherapie krijgt, onderzoeken of controles voor de behandeling van kanker.

  • Jonger bent dan 18 jaar en aangewezen op verzorging in een verpleegkundig kinderdagverblijf of kinderziekenhuis (intensieve kindzorg)

  • Een nierdialyse krijgt.

  • Een visuele handicap hebt waardoor u zich niet zonder hulp kunt verplaatsen.

  • Een transplantatie krijgt : De donor krijgt vervoerskosten vergoed uit de basisverzekering. U krijgt vervoerskosten vergoed uit een aanvullende verzekering.

  • Een begeleider nodig heeft.

  • Kinderen heeft die jonger zijn dan 16 jaar.

  • In een rolstoel zit.

Heeft u voor voor een lange periode Zittend Ziekenvervoer nodig voor uw aandoening of langdurige ziekte en staat deze niet in bovenstaande lijst? Dan kunt u misschien via de hardheidsclausule alsnog een vergoeding krijgen via uw zorgverzekeraar.

Reiskostenvergoeding zittend ziekenvervoer
U krijgt een vergoeding voor uw vervoer per taxi, u betaalt een bijdrage van E103,- per jaar (Behalve bij een transplantatie) bij maximaal 200 km enkele reis.

Eigen risico: ja (behalve bij een transplantatie)
Bron: VGZ

Hoe vraag ik Zittend Ziekenvervoer aan?
U kunt altijd en vrijblijvend contact met ons opnemen voor al uw vragen over de aanvraag van zittend ziekenvervoer. Bel 0485-337000, stuur een mail naar info@taxivandijk.nl of maak gebruik van onderstaand contactformulier. 

Uw mobiliteit is onze missie

U kunt ook een terugbelverzoek indienen waarbij u aangeeft wanneer wij u mogen bellen.

Extra informatie?
Uitbreiding vergoeding van zittend ziekenvervoer 
De vergoeding van zittend ziekenvervoer is in 2019 in de basisiverzekering uitgebreid met nierdialyse, onderzoeken en controles voor oncologische behandelingen, onderzoeken die vallen onder de hardheidsclausule en het vervoer voor consulenten. U mag ook een begeleider meenemen als uw zorgverzekeraar hiervoor toestemming geeft.

Zittend ziekenvervoer in 2020
Het is nog niet bekend hoe de aanspraak op zittend ziekenvervoer gewijzigd wordt in 2020. Voor meer informatie verwijzen wij u naar uw zorgverzekering.

Zittend ziekenvervoer via zorgverzekeraars
Voor een lijst van de zorgverzekeraars waaronder de meeste zorgverzekeringen vallen en het aanvragen van van een vervoersmachtiging bij uw zorgverzekeraar verwijzen wij u naar onze pagina Zorgvervoer van Taxi van Dijk.

Ook interessant voor u: Zorgvervoer en Rolstoelvervoer.

Zie ook:

Taxi van Dijk-Foto-Taxibus-Groepsvervoer-restaurant 't Zusje Cuijk

Uw taxi

Service op afroep. Stiptheid in het nakomen van afspraken. Een vergaande flexibiliteit. Een gedegen geografische kennis. Als passagier bent u onze gast en onze chauffeurs doen er alles aan om professioneel aan uw individuele wensen tegemoet te komen.

Vanzelfsprekend voldoen onze taxi’s aan de hoogste eisen wat betreft veiligheid en comfort.

Meer over uw taxi
(Luxe) Taxivevoer Taxi van Dijk B.V. Kwaliteit

Kwaliteit

Dat Taxi van Dijk aan alle wettelijke eisen voldoet, spreekt vanzelf. We zijn volledig gecertificeerd volgens het keurmerk Taxi, het milieukeurmerk ISO 14001 en al onze chauffeurs hebben hun wettelijk vereiste diploma’s. Maar daar bovenop volgen ze nog allerlei cursussen. EHBO en reanimatie bijvoorbeeld. Maar ook aanvullende trainingen. Wij hebben nu eenmaal een bijzonder ruime opvatting over onze

meer over kwaliteit
Leerlingenvervoer Taxi van Dijk

Leerlingenvervoer

Vaste chauffeurs die hun passagiers echt kennen zorgen voor een prettig en stipt vervoer van de leerlingen. Kinderzitjes en stoelverhogers zijn beschikbaar om tegemoet te komen aan individuele wensen. De leerlingen worden opgehaald, naar school gebracht en natuurlijk weer terug naar huis.

Meer over leerlingenvervoer
Afbeelding Taxi van Dijk-Taxibus-Pagina vervoer op maat-restaurant 't Zusje Cuijk

Groepsvervoer per taxibus

Professioneel (luxe) groepsvervoer per taxibus. Taxi van Dijk staat voor een onbezorgde, veilige en comfortabele rit. Onze gediplomeerde, goed bijgeschoolde en gecertificeerde chauffeurs staan dag en nacht voor u klaar om u, uw kinderen, familieleden, collega’s, werknemers, vrienden, klanten of leerlingen naar en van de bestemming van uw keuze, van deur tot deur, te vervoeren. Op een veilige, comfortabel en efficiënte wijze.

meer over Taxibusvervoer
Afbeelding Vervoer-op-maat-Vip-bus-binnen-Taxi van Dijk

Vip Bus

Welkom bij Van Dijk Touringcar. Wilt u liever een luxueuse Vip-bus voor een comfortabele en veilige busreis met veel beenruimte en meer mogelijkheden? Neem dan contact met ons op of vraag direct een offerte aan:

offerte aanvragen
Touringcar van Dijk

Uw touringcar

Touringcar van Dijk blijft investeren in uw mobiliteit.
Ons wagenpark is altijd up-to-date en dankzij moderne computer-, communicatie- en navigatieapparatuur weten we direct hoe wij u snel en flexibel van dienst kunnen zijn. En dankzij de professionaliteit en flexibiliteit van onze medewerkers kunnen wij ons vervoersaanbod precies afstemmen op uw vraag.

Touringcar van Dijk leerlingenvervoer

Groepsvervoer

Al meer dan 15 jaar is van Dijk touringcar een begrip in de regio op het gebied van studenten- en leerlingenvervoer. Onze vaste en deskundige chauffeurs ontzorgen u volledig tijdens het pendelen tussen school en thuis, tijdens een dagtocht, een (culturele)excursie, een uitstapje of een leuke (school)reis.

meer over Groepsvervoer

Maatwerkvervoer

Dat Taxi van Dijk aan alle wettelijke eisen voldoet, spreekt vanzelf. We zijn volledig gecertificeerd volgens het keurmerk Taxi, het milieukeurmerk ISO 14001 en al onze chauffeurs hebben hun wettelijk vereiste diploma’s. Maar daar bovenop volgen ze nog allerlei cursussen. EHBO en reanimatie bijvoorbeeld.

Meer over maatwerkvervoer van Taxi van Dijk

Zorgvervoer

We geven bij zowel zorgvervoer als bij zittend ziekenvervoer de nodige aandacht aan álle reizigers die extra zorg nodig hebben. Altijd en zonder uitzonderingen, ongeacht of het om een persoon gaat, om groepsvervoer of om rolstoelvervoer. Vooral kwetsbare doelgroepen zoals passagiers met een verstandelijke beperking worden extra goed begeleid

meer over zorgvervoer

Vragen?

Bel ons gewoon: 0485-337000

Contact

Heeft u een vraag? Wilt u kennis maken? Wij staan u graag te woord. Neem contact met ons op middels onderstaand formulier en laat uw gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Uw touringcar
Uw VIP bus
Uw taxi
Vervoer op maat
verstuur

© Taxi van Dijk 2020  |  Website: Imago Design